Joi, 7 decembrie 2023, la Student Hub, ASEM, a avut loc forumul EcoStart YOUTH, o inițiativă inovatoare în cadrul procesului educational, care a adunat antreprenori, studenți și experți din domeniul sustenabilității pentru a discuta și promova dezvoltarea afacerilor verzi în Moldova. Inițiativa fiind dezvoltată în cadrul cursurilor universitare, la solicitarea grupei de studenți BA 225, care au dorit  aplicația practică a cunoștințelor acumulate la cursurile teoretice.

Asociatia Nationala a Tinerilor Manageri (ANTiM) avind experiența în domeniul organizării evenimentelor pentru tineri a conlucrat pentru buna desfășurare a evenimnentului.

Evenimentul a debutat cu un cuvânt de introducere de la Prorectorul cu activitate didactica ASEM, dr. conf. univ. Casian Angela, și a președintelui ANTiM, care este și profesorul de curs a studenților BA 225 și a continuat cu prezentări și ateliere interactive care au subliniat importanța ecologizării IMM-urilor și a economiei verzi.

Cu peste 100 de participanți, EcoStart a oferit o platformă dinamică pentru schimbul de idei și cele mai bune practici în domeniul sustenabilității. Istorii de succes ale afacerilor verzi locale au fost împărtășite de către vorbitori precum Iulia Covaliova de la EcoVisio și Marius Morozan de la Moldrec SRL, inspirând și mobilizând comunitatea de afaceri să adopte practici inovative și responsabile.

Trebuie de menționat faptul că pauzele de cafea si pauza de masa a fost asigurat de către grupul de studenti de la tehnologia alimentară, care au fost ghidați de către dna dr. conf. Univ. Olga Tabunșic, care au respectat toate normele de alimentare sănătoasă.

Momentul culminant al forumului a fost concursul de generare de idei eco inovative, unde participanți din diverse domenii au prezentat soluții creative pentru provocările afacerilor verzi în Moldova. Concursul a fost urmat de o tombola entuziastă, premiind participanții cei mai activi cu vouchere generoase.

EcoStart nu a fost doar un eveniment, ci o manifestare a angajamentului colectiv față de o Moldova mai verde și mai prosperă. Prin participarea, discuțiile și ideile împărtășite, am demonstrat că dezvoltarea sustenabilă nu este doar o viziune, ci o acțiune concretă spre un viitor responsabil.

Succesul forumului reprezintă un semn promițător că, împreună, putem transforma provocările în oportunități de creștere, inovație și prosperitate pentru toți.

Continuăm să fim inspirați și motivați de energia și pasiunea comunității noastre. Sperăm că cunoștințele valoroase promovate și răspândite prin intermediul EcoStart vor înflori în afaceri verzi robuste care vor modela peisajul economic al Moldovei”, afirmâ organizatorii.

„Pentru mai multe informații și pentru a rămâne conectați la inițiativele noastre viitoare, urmăriți-ne pe rețelele de socializare [Link-uri Social Media”, au adăugat organizatorii din cadrul Academiei de Studii Economice.

Despre eveniment în presă

https://diez.md/2023/12/07/ecostart-o-initiativa-inovatoare-in-cadrul-procesului-educational-cum-s-a-desfasurat-forumul-menit-sa-promoveze-dezvoltarea-afacerilor-verzi-in-moldova/

https://www.civic.md/stiri/75573-ecostart-un-succes-sustenabil-pentru-afacerile-verzi.html

https://realitatea.md/foto-la-chisinau-a-avut-loc-forumul-ecostart-o-initiativa-care-promoveaza-afacerile-verzi-cum-a-fost/

#EcoStart2023 #Sustenabilitate #InovațieVerde #AfaceriVerziMoldova