Facultatea Business şi Administrarea Afacerilor (BAA), Departamentul Management de la Academia de Studii Economice din Moldova, în colaborare cu ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A TINERILOR MANAGERI (ANTiM) organizează în perioada octombrie – noiembrie 2019 ediţia a 11-a a concursul inter-universitar studenţesc ”Azi STUDENT, mâine ANTREPRENOR”.

Evenimentul are drept scop dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale, capacităţii de a lucra în echipă şi a creativităţii. La baza concursului stă mini-jocul antreprenorial „ÎNTREPRINZĂTORUL DE FIER”.

Concursul se desfăşoară în 3 etape:
Lansarea concursului – 10 octombrie 2019.
Înscrierea participanţilor – până 30 octombrie 2019, ora 10.00.
FINALA concursului – miercuri, 20 noiembrie 2019, ora 13.00, bl. F, aud. 203.
Echipelor li se va propune o situaţie – problemă sau o tehnologie inovatoare, pe care, timp de o oră, o dezvoltă şi o transformă într-o idee de afaceri. Urmează scurte prezentări orale a ideilor de afaceri (Power Point, cca. 3 min – elevator pitches).

Juriul format din partenerii concursului, întreprinzători şi profesionişti avizaţi în domeniul antreprenorialului apreciază prezentările având dreptul de a interveni cu 2 întrebări pentru fiecare echipă.

Cele mai bune 3 idei de afaceri sunt premiate de partenerii concursului. Câştigătoare este declarată echipa a cărei idee de afaceri este inovatoare şi originală, iar prezentarea – convingătoare şi interesantă. De asemenea, mai există un premiu de popularitate care se acordă în urma votului publicului.

La ediția de anul acesta s-au înscris 16 echipe studențești, din 4 universități: Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea De Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul, Universitatea de Stat din Comrat.

Ediția a 11-a concursului este susținută de: Centrul de Instruire și Consultanță în Afaceri – MACIP, Organizația de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) etc.

Concursul economic studenţesc ”Azi STUDENT, MÂINE ANTREPRENOR” se bucură de mare popularitate în rândul studenţilor, în perioada 2011 – 2018 au fost organizate 10 ediţii la care au participat peste 900 de studenţii (cca. 90 echipe). Vezi informația despre edițiile anterioare